Pumppaa, pumppaa!

Siippa yllätti minut iloisesti ja ilmoitti että kasvihuoneen vieressä hyljättynä seisova kaivo vihitään käyttöön. Mikä iloinen asia kaikille, varsinkin kastelukannun kantajalle, kukille ja kasveille. Aiemmin olen hampaat irvessä haalinut kasteluveden sadevesisaaveista, pyörinyt ympäri taloa ja nyhdännyt välillä kuivannuttakin saalista. Nyt vain kaivo käyttöön ja pumppaamaan.

Koska kierrätys on kivaa, ostin kirppikseltä hienon pumpun silläkin uhalla että se ei toimi. No eihän se toiminut. Siippa jyrsi, porasi, hioi ja hankasi. Teki siis pumpulle pylvään ja mitä kaikkea. Testipumpattiin moneen otteeseen sadevesisaavissa, ja vettä tuli kuin paloaseman letkusta.

Jännitti vähäsen kun asetettiin pitkä putki kaivoon ja painava pumppu paikoilleen ja pumpattiin. Ei vettä, ei minuutinkaan pumppaamisen jälkeen. Nada.

Ja taas siippa avasi jokaisen osan erikseen ja vielä vähän sirkkelöi ja hioi. Ei vettä, vieläkään.

Viimeinen avaus ja tottakai koko homman syypää oli kumieriste, joka oli tullut tiensä päähän. Interpentin ihmeellisestä maailmasta uusi tilaukseen ja toteamus että kaupasta oltaisiin saatu jo tuliterä pumppu samalla hinnalla.

Mutta ompahan osaltamme kierrätetty.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s