Äiti sisustaa

Aamun koiran puskapissatuksessa on taikaa, lempilintuni kyyhky huhuilee, aurinko kurkkii kuusten takaa ja ilma on raikas ja kasteinen. Koitan tallettaa hetken ja muistutan itseäni tiukan paikan tullen, että noin pienestä onni on kiinni.

Sumppulinnan sirkukseen kuuluu muutama pihatönö, yhtä niistä olin eilen värittämässä. Tytär, joka pitää tönöä päämajanaan, suostui antamaan minulle vapaat kädet sen sisustamiseen

Tönö on siis ”taukotuvaksi” vissiin virallisesti nimetty. Jonkun asuntovaunun päälle rakennettu koppi, jota olemme lisäeristäneet alhaalta ja nyt ylhäältä. Taukotupaa ei ehkä ole tarkoitettu ympärivuotiseen käyttöön, paitsi meillä.

Teimme siipan kanssa suunnitelman että tasan 4,5 vuoden kuluttua kun sirkuksen johtaja jää varhaiseläkkeelle, alamme tehtailemaan omin pikku kätösin vastaavanlaisia kopperoita. Se että olemme molemmat fyysisesti aivan romuja, jää nähtäväksi mitä talotehtailusta tulee. Mutta hauskinta on suunnitteleminen.

Tähän mökkeröön sain asukkaalta vapaat kädet ja vihjesanoja; keijut, peikkometsä, maahiset, tarot, mystisyys… Tikkurilan Luolalla (M449) rakennan ensin puitteet ja loput surisee päässäni villinä ideamerenä. Järjestelmällisyys on tärkeää huoneessa jossa ei ole ensimmäistäkään kiinteää kaappia, johon piilottaa vaikka sata eriparisukkaa.

Asukin yksisyisyyttä suojaten, voi olla että sisäkuvat ovat kortilla. Mutta tässä nyt yksi tunnelmakuva. Tuossa hetkessä tuli päin pläsiä taas aika voimakas onnen tunne. Bosesta hyvä kappale, huurustuvat ikkunat, ohimennen sutaistu vino sydän, joka heijastui seinään…

Tämä on sitten sisältä ensimmäinen ja viimeinen julkaistu kuva. Suojelen tyttären yksityisyyttä ja kunnioitan kieltoa, vaikka kuinka haluaisin esitellä ihanaa mökkelöä, joka on aivan kuin sirkuksesta sen ennustajaeukon vaunusta kuvattu. Tehtävä suoritettu.

Mökki ostettu LOM- tuote nimisestä yrityksestä.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s